BaByliss

Creëert

BaByliss ontwikkelde samen met Bureau Basket en Qontent Matters een rondreizende activatie met tiny hair styling salons. In verschillende populaire winkelcentra in Nederland en Belgie werden kleine glazen huisjes geplaatst waar consumenten hun haren konden laten doen door professionele stylisten van BaByliss. Wie wil dat nu niet? Aan ons de vraag hoe wij met gerichte media-activaties extra scoringsdrift konden brengen in deze activatiecampagne.

 

Leert

Ons eerste doel was om awareness voor de aanwezigheid van Babyliss in de betreffende winkelcentra te genereren. Door de activatiestands met een handmatige pinpoint en exacte longitude en latitude in ons locatie targeting systeem te zetten en door de winkelcentra handmatig te omlijnen konden we ons met zekerheid richten op het ter plaatse zijnde winkelende publiek. Om hier vervolgens real-time een advertentie te laten zien op het moment dat er een app op de mobiele telefoon werd geopend.

 

Vervolgens is iedereen die we in de dagen van de activatie op en rond deze setting hebben gezien geretarget, door gebruik te maken van hetzelfde locatie targeting platform. Zo konden we duizenden mensen per activatie ook nog in de week erna activeren. Door een exclusieve kortingscode aan te bieden voor de webshop van BaByliss hebben we deze doelgroep verleid tot zowel websitebezoek als concrete sales. Een sterke samenwerking tussen offline en online activaties.

 

Presteert

Het is ons in alle winkelcentra goed gelukt om de advertenties aan de juiste doelgroep te laten zien. Niet zo gek dus dat de setting altijd bomvol mensen stond! Het aantal bezoekers bij de activatiestand hebben we via een uniek goed kunnen meten. Interessant daarbij was dat het merendeel binnen de coredoelgroep viel; vrouwen in de leeftijdscategorie 26 – 35 jaar. Tevens hebben we kunnen via een unieke footfallrapportage, kunnen aantonen dat de mensen die onze advertentie hebben gezien ook aantoonbaar vaker terug te zien waren op de setting ten opzichte van iemand die de advertentie niet had gezien. De gemiddelde attributietoename lag continue tussen de 20% tot 30%.

 

Met een gemiddelde CTR over alle winkelcentra van >1% hebben we niet alleen voor awareness gezorgd, maar ook een een flink aantal bezoekers op de landingspage van BaByliss mogen verwelkomen. Ook hieruit konden we een duidelijke interesse in het merk en deze totale activatie halen. Iets dat BaByliss ook terugzag in de directe resultaten binnen haar webshop. Zo genereerden we tijdens activatiedagen gemiddeld 22% meer sales in de webshops van BaByliss!

 

Client:
BaByliss
Date:
B a c k T o T o p B a c k T o T o p
a

GRACEY STUDIO


Warning: Trying to access array offset on false in /home/customer/www/pinchhitters.com/public_html/wp-content/plugins/gracey-core/inc/shortcodes/image-gallery/class-graceycore-image-gallery-shortcode.php on line 181