Euro BOB

Creëert

Met Euro BOB hebben we een performance deal afgesloten, waarin het werken volgens kostprijs en het verdienen op basis van stijging in CTR centraal stond. Dit zorgde voor een enorme scoringsdrift bij Pinchhitters. We durfden het aan om minimaal 1% aan CTR te garanderen en om te werken op een meer verdienste bij iedere 0,1% stijging daarbovenop! De inzet van Smart Location Targeting hielp ons om snel top-of-mind in het hart van de doelgroep te worden. Die bestond enerzijds uit potentiële klanten en anderzijds uit mogelijke nieuwe chauffeurs. Van belang is het om in dit soort campagnes te werken met hoogwaardige advertenties en die hebben we dan ook in het belang van deze campagne geproduceerd.

Leert

We hebben de campagne rustig opgestart om inzicht te krijgen in de interesse van de doelgroep. Ook het mooie weer in september hebben we even aangekeken. Al snel bleek dat we onder de doelstelling presteerden. Dit bleek te liggen aan de advertenties. De swipe-functie zorgde voor een zeer hoog engagement, maar voor een lagere CTR dan gewenst. Na de nodige aanpassingen zagen we betere scores en na optimalisatie in onder andere de app-lijst steeg de performance snel verder door. Tussentijds hebben in overleg met onze klant besloten de focus alleen te leggen op chauffeurs, omdat werving van deze doelgroep alle aandacht verdiende. Een dergelijke flexibiliteit past bij Pinchhitters. We strijden altijd samen voor hetzelfde doel!

Presteert

We hebben ruim boven de doelstelling gescoord! Met een gemiddelde CTR van 1,98% hebben we voor een hoge instroom aan nieuwe bezoekers op de landingspage van Euro BOB gezorgd en die bleven er vervolgens meer dan een minuut gemiddeld. Dat is nog eens kwalitatieve traffic! Voor wat betreft de mogelijke nieuwe chauffeurs zagen we een bovengemiddelde interesse bij mannelijke studenten aan de Universiteit en de HBO en onder potentiële opdrachtgevers zien we gelijke interesse bij mannen en bij vrouwen. Met de valse start in gedachten als het gaat om de gemaakte advertenties zit hier overduidelijk nog meer in het vat.

Date:
B a c k T o T o p B a c k T o T o p