Lowlander

Crëert

Lowlander Beer vroeg ons om de doelgroep digitaal te activeren met als doel om de rotatie bij Albert Heijn te verhogen, de schappositie te behouden én waar mogelijk zelfs uit te breiden. Onder de slogan ‘Drink Beer, Fight Climate Change’ hebben we een volledig digitale campagne opgezet rondom de Cool Earth Lager’s van dit Nederlandse biermerk, waarvoor geldt; voor ieder blikje dat jij drinkt, planten zij een nieuw zeegrasplantje in het waddengebied. Met de productie van diverse campagnevideos, rich media banners en static display banners hebben we een uitgebreid creatief pallet mogen samenstellen.


Leert

Voor een dergelijke doelstelling is een hoog bereik in het hart van de doelgroep nodig en dat hebben we opgelost met ons innovatieve platform in locatie targeting. De focus lag erop om mensen te bereiken die we in eenzelfde periode in horeca met Lowlander Beer op de menukaart zagen, om shoppers van de filialen van Albert te bereiken en om een combinatie van beide doelgroepen te testen. Ook hebben we stilstaande en interactieve advertenties gebruikt om de campagne tussentijds te optimaliseren richting het gewenste eindresultaat.

 

Presteert

In totaal hebben we ruim 1 miljoen impressies vertoond en een CTR van ruim boven de 3% behaald. Hierdoor was er niet alleen een enorme stijging aan nieuwe bezoekers op de website te zien, maar het gaf ons de mogelijkheid om aanvullende informatie te verstrekken door middel van retargeting via Facebook & Instagram. Ook hier haalden we een hoge CTR en zorgden we voor een stijging van het aantal herhalingsbezoeken. In alle 206 Albert Heijn winkels hebben we footfall gemeten, oftewel het effect van de campagne op het aantal winkelbezoekers, en daaruit bleek dat de campagne voor een overduidelijke uplift heeft gezorgd ten opzichte van een doelgroep die geen advertenties van Lowlander Beer heeft gezien.

Date:
B a c k T o T o p B a c k T o T o p
a

GRACEY STUDIO


Warning: Trying to access array offset on false in /home/customer/www/pinchhitters.com/public_html/wp-content/plugins/gracey-core/inc/shortcodes/image-gallery/class-graceycore-image-gallery-shortcode.php on line 181