Youbahn

Creëert

Toen na lange tijd van lockdown de horeca weer open mocht bleek dat veel personeel aan de slag was gegaan in andere branches en dat het moeilijk was om deze mensen weer terug te halen. Het moment voor Youbahn, als specialist in het werven van flexkrachten, om top-of-mind te komen bij horecaondernemers in de steden Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Aan Pinchhitters werd de vraag gesteld om te ondersteunen bij dit urgente communicatieprobleem, waarvoor locatie targeting een enorme uitkomst bleek.


Leert

Om deze campagne op te zetten hebben we alle horecaondernemers handmatig met de exacte longitude en latitude in ons systeem gezet om vervolgens heel gericht op deze doelgroep te adverteren. Door alleen te adverteren op telefoons en tablets die we vaak in deze horecagelegenheden opvingen konden we ‘waste’ in deze campagne zo goed als uitsluiten. In ieder geval meer dan bij alternatieve media als Out-Of-Home of andere onlinekanalen, waardoor we met grote zekerheid op de juiste doelgroep konden adverteren. Tevens hebben we voor Youbahn een rapport geschreven, waarmee ze de landingspage direct konden optimaliseren. Dit resulteerde direct in een langere sessieduur en hogere bereidheid tot inschrijving.


Presteert

Uit een CTR van boven de 4% bij meer dan een half miljoen impressies blijkt dat we het goed hebben gedaan. Uiteindelijk heeft deze campagne een vervolg gekregen met de werving van studenten als flexkrachten en ook die was succesvol met een hoge bereidheid om door te klikken op de advertenties. Retargeting heeft Youbahn in deze campagnes zelf verzorgd.

 

Klant:
Youbahn
Date:
B a c k T o T o p B a c k T o T o p